Norsk-Svenska Handelskammaren

Konsert med kongens musikkår

Norsk Svenska Handelskammaren i Göteborg i samarbete med Norges generalkonsulat bjuder härmed in till sommarkonsert på Norges Hus.

Söndagen den 16:e juni 2024 besöker 3:e norska Gardekompaniet från Hans Majestät Kongens Garde (HMKG) Göteborg.

3:e Gardekompaniet består av en musik- och drilltrupp med världsrenommé och utgörs av 130 värnpliktiga musiker och gardister. I samarbete med det norska kungahuset och Norges Generalkonsulat i Göteborg kommer det 3:e Gardekompaniet att visa upp sig i Göteborg för första gången med precisionsmarsch med marschmusik i världsklass. HMKG 3:e Gardekompani är även ett välkänt inslag under det officiella 17 maj-firandet i Oslo och vid
internationella Tatoos.

Under 2024 besöker Kong Haralds livvakt flera nordiska städer i syfte att lyfta fram vikten av det nordiska samarbetet samt att uppmärksamma att Sverige och Finland blivit nya medlemmar i Nato. Det skall bli extra kul att besöka Göteborg, säger kompanichefen. Utomstående beskriver både musikkåren och drilluppvisningen som ”helt fantastiskt”. Det är inte konstigt att kompaniet flera gånger vunnit VM i Tattoo i Edinburgh.

Sverige har en särskild betydelse för HMKG då regementet bildades här 1856 av den svenske kungen Oscar I.

För er som är extra intresserade rekommenderas att även ta del av 3:e norska Gardekompaniets marsch tidigare samma dag och från Norges Hus 11.00 precis. Truppen marscherar till Gustav Adolfs Torg via Kungsportsavenyn för en enastående uppvisning i precisionsexercis. De genomför sin exercis på Gustav Adolfs Torg klockan 11.22.  Bästa platsen att se marschen på är sannolikt Ö.hamngatan i höjd med NK.

Eventet är kostnadsfritt. Ta gärna med familjen!

Anmälan

Information

Ja
Nej

Ja
Nej

Ja
Nej

16 juni 2024

Kl: 17:50 - 19:00

Norges Hus

Laddar Karta...