Norsk-Svenska Handelskammaren

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap och bygger relationer med varandra. På den första träffen i mars var de alla främlingar för varandra. Idag är de goda vänner, affärspartners och alla har någon de kan ta kontakt med när det dyker upp en möjlighet eller utmaning i deras ledarskapet. 

Årets sista samling hos Freyr Battery och deras pilotanläggning i Mo i Rana har vi alla sett fram emot sedan starten av programmet. Det var minst sagt ett spänt gäng som åkte till Nordnorge för att besöka Freyr i en turbulent tid. Kanske hade vi alla en annan bild av vad vi skulle möta än vad vi tog med oss hem. Summerat lärde vi oss massor om autentiskt ledarskap, samarbete och engagemang. Vi fick besöka Mo i Rana Industripark, Freyrs pilotfabrik och Vitensenteret. Våra värdar fick erbjudandet om att använda deltagarna i nätverket för att få input med nya ögon på områden som de vill utveckla. Detta gjorde att deltagarna fick jobba med superspännande case från verkligheten som bland annat handlade om attraktivitet för staden, universitetet och kompetensen. 

Planeringen inför Talentnettverket 2024 har startat och vi ser fram emot att träffa nästa årskull på uppstartsmötet på Voksenåsen i Oslo. Är ni premiummedlemmar, glöm inte att nominera era kandidater och önska att vara värdar i nästa års program- det är kul, givande och värdeskapande.

Norrmän gränshandlade för 9,3 miljarder 2023

2023 uppgick norrmännens gränshandel i Sverige till 9,3 miljarder kronor enligt SSB (Statistisk Sentralbyrå) som är en branschneutral institution och den centrala myndigheten för utveckling, framställning och förmedling av norsk

Läs mer »

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide
 • Christian Angell
 • Eurocredit AB
 • Dnb ASA

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00