Norsk-Svenska Handelskammaren

Det norsk-svenska ledarprogrammet

Samarbeten skapas, relationer fördjupas och affärer görs i Det norsk-svenska ledarprogrammet Talentnettverket. 

Den 21-22 september genomfördes årets tredje träff tillsammans med OBOS Sverige. Deltagarna har lärt känna varandra under året och utbytet dem emellan blir bara större och större. OBOS började träffen på torsdag eftermiddag med att bjuda oss på en visning av Gasklockorna i Norra Djurgårdsstaden med Stockholm Stad och OBOS själva som guider. Här fick vi lära om oss samhällsplanering, hållbart byggande och utmaningarna som uppstår runt stora byggprojekt. Stort tack till Norges Ambassad i Stockholm som genom Tale Kandal välkomnade talangerna till nätverkande och middag. Ambassaden bjuder alltid in till värdefulla samtal på en arena som präglas av samarbete, gästfrihet och nyfikenhet vilket uppskattas stort.

Fredagen spenderades hos Svenska Fotbollsförbundet som är en viktig samarbetspartner för OBOS Sverige. OBOS hade producerat ett innehållsrikt och inspirerande program för deltagarna där de bland annat genomförde en workshop i självledarskap och fick lära sig mer om ledarskap med förändring som den röda tråden. Att våra medlemmar ställer upp och är värdar för programmets träffar är något vi är så tacksamma för och det gör oss väldigt glada när OBOS berättar att det gav minst lika mycket tillbaka. Tack OBOS! Det var enkelt att sammanfatta dagen- OBOS är förebilder i såväl samhällsengagemang, som att driva ett värderingsstyrt förändringsarbete och växa ledare genom tillit i sin organisation. Vi fick lyssna till flera erfarna och kunniga ledare där i princip alla vittnade om det faktum att ha någon som tror på en är avgörande för att bygga sitt ledarskap. Deltagarna i Talentnettverket är alla deltagare för att deras organisationer trott på dem. Vi försökte inspirera dem till att uttrycka framåt vilka de ska berätta för att de tror på i sina ledarroller för att ”Pay it forward”. Ett citat från dagen som de flesta tog med sig- ”Ingen utveckling utan reflektion”.

Norrmän gränshandlade för 9,3 miljarder 2023

2023 uppgick norrmännens gränshandel i Sverige till 9,3 miljarder kronor enligt SSB (Statistisk Sentralbyrå) som är en branschneutral institution och den centrala myndigheten för utveckling, framställning och förmedling av norsk

Läs mer »

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide
 • Christian Angell
 • Eurocredit AB
 • Dnb ASA

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00