Norsk-Svenska Handelskammaren

Geelmuyden Kiese med frokostmøte om kommunikasjon, hva som opptar svensk næringsliv og politisk analyse på kommunevalget til høsten.

Gode croissanter, svenske nyheter og norsk politikk
Den 26 mai inviterte GK og NSHK Oslo på frokostseminaret i Oslo. Carolin Wiken, CEO Geelmuyden Kiese Sverige,  innledet med «Hva får de store overskriftene i svensk presse?» og «Hva opptar svensk næringsliv?» «I huvudet på ​svenskt näringsliv». Det ble servert croissanter, en god kopp kaffe og spennende innledninger for de av handelskammerets medlemmer som hadde stått opp tidlig denne fredagen.

Dette opptar svenske medier
– Det som «diskuteras inom svenskt näringsliv kan delas in i tre kategorier». «Trendande ämnen​, Återkommande​ ämnen och Alltid existerande ​ämnen», sa Carolin Wiken. «1. AI: Är AI ett hot eller en möjlighet för näringslivet? 2. Geopolitiska ​spänningar och Nato och 3. Bristande kompetensförsörjning er det mest Trendande ämnen.»

– «Grön omställning, Digitalisering och Arbetsmarknadsfrågor​ er de faste återkommande​ ämnen», fortalte Carolin Wiken i sin innledning. Så er det noen «Alltid existerande ​ämnen» som jeg vil beskrive som «Konjunkturer, Svensk export och Förtroendekriser», sa Wiken. Kai Eide, som var styreleder i Norsk-Svensk Handelskammer, ga en oppdatering om aktiviteten i Handelskammeret gjennom våren.

Gullmedlem
Våre gullmedlemmer er ledende norske og svenske virksomheter med betydelig engasjement i nabolandet. Det er veldig hyggelig at Geelmuyden Kiese med kontorer i Oslo, Stockholm og København nå har blitt medlem.

– Vi gleder oss til å bli et aktivt medlem i Norsk Svensk Handelskammer, sa Severin Roald som er adm. direktør for Geelmuyden Kiese i Norge.

Gunnar Larsen, leder for Myndighetskontakt/politisk kommunikasjon ved GK Norge, ga til slutt en grundig og interessant analyse av hvor partiene står nå før kommunevalget til høsten

– Tack för inbjudan. Vi vill gärna göra en reverse på detta, så vi bjuder in till Stockholm nästa gång!, sa Wiken.

Norrmän gränshandlade för 9,3 miljarder 2023

2023 uppgick norrmännens gränshandel i Sverige till 9,3 miljarder kronor enligt SSB (Statistisk Sentralbyrå) som är en branschneutral institution och den centrala myndigheten för utveckling, framställning och förmedling av norsk

Läs mer »

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide
 • Christian Angell
 • Eurocredit AB
 • Dnb ASA

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00