Norsk-Svenska Handelskammaren

Talentnätverket tuffar på i medvind

Den 13-14 juni var det dags för det norsk svenska ledarskapsprogrammets Talentnettverkets andra fysiska träff med tema ”Ledarskap i motvind”. Stort tack till Advokatfirmaet Schjødt för ett formidabelt värdskap hos er.

Programmet innehöll många intressanta föreläsningar och workshops. Deltagarna fick bland annat lyssna till Theres Briger på SASsom berätta om sina egna erfarenheter av ledarskap i motvind och delade med sig av kloka råd kring vad man behöver göra när det blåser. Att flyg lyfter i motvind, det visste vi nog men det blev också tydligt under dagen att ledarskap lyfter, och inte minst, utvecklas, i motvind. Deltagarna fick också lära sig hur man kommunicerar när krisen är ett faktum av Johan Hallsenius på KREAB och fick god kunskap vad man som ledare ska tänka på när ett mediadrev är ett faktum. Tack till Joakim Reigstad på NRK som delade med sig av massor av kunskap kring detta. Schjødt själva delade naturligtvis också med sig av viktiga juridiska kunskaper knutet till ledarskap i motvind, tex hur man hanterar anställda vid nedbemanning. Under dagen genomförde deltagarna en workshop i två steg där de förberedde sig för ett ”motvinds-case” som de efter den nya kunskapen under dagen reviderade och presenterade för varandra. Massor med kunskap, inspiration och insikter landade in under dagen.

En viktig del av programmet är nätverket som talangerna skapar med varandra. Dagen innan träffades vi därför på Ulfsunda Slott hotell och konferens som start. Solen sken och nyfikenheten kring varandra var på topp. Här fick deltagarna genomföra olika nätverksövningar och ge varandra feedback. För många blev övningen ”Mastermind” viktig där deltagarna fick stötta varandra i sina utmaningar på ett strukturerat sätt. 

 Nästa tillfälle programmet samlas är i september. Då står OBOS Sverige för värdskapet vi ser fram emot att ta del av deras input knutet till ”Ledarskap i förändring” som är den röda tråden i programmet.

Norrmän gränshandlade för 9,3 miljarder 2023

2023 uppgick norrmännens gränshandel i Sverige till 9,3 miljarder kronor enligt SSB (Statistisk Sentralbyrå) som är en branschneutral institution och den centrala myndigheten för utveckling, framställning och förmedling av norsk

Läs mer »

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide
 • Christian Angell
 • Eurocredit AB
 • Dnb ASA

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00