Norsk-Svenska Handelskammaren

Göteborgs Hamn AB:s VD Elvir Dzanic lämnar bolaget i augusti – tar istället över rodret på Wallenius Sol

Bild: Göteborgs Hamn AB

Under tisdagen lämnade Göteborgs Hamn AB:s VD Elvir Dzanic formellt in sin begäran om uppsägning. Dzanic avser fortsätta leda bolaget tillsammans med vice VD Malin Collin fram till den 7 augusti.

Det är alltid vemodigt att lämna något man trivs med, men jag känner mig mycket trygg i bolagets riktning och den styrkeposition vi utgår ifrån, inte minst givet den kompetens som finns i bolaget och i den mycket vassa ledningen. Men det är dags att gå vidare till nya utmaningar och i dessa ser jag fram emot att försätta arbeta för att stärka svensk konkurrenskraft, säger Elvir Dzanic i ett pressmeddelande.

Elvir Dzanic tog över som VD för Göteborgs Hamn AB i juni 2019. I augusti kommer han att ta rollen som VD för det storsatsande svenska rederiet Wallenius Sol.

Wallenius Sol kommenterar skiftet på Linkedin, ”Ragnar Johansson will step down from his post as CEO of WALLENIUS SOL in the summer of 2023. Elvir Dzanic, current CEO of Gothenburg Port Authority, has been appointed as new CEO.” och fortsätter inlägget med en kommentar från Ragnar Johansson: ”I am pleased to hand over the CEO role to Elvir. The plan has always been that I would start up WALLENIUS SOL and then hand over the baton. However, I am not leaving completely, but will continue to work part-time to develop WALLENIUS SOL’s business.”

Norrmän gränshandlade för 9,3 miljarder 2023

2023 uppgick norrmännens gränshandel i Sverige till 9,3 miljarder kronor enligt SSB (Statistisk Sentralbyrå) som är en branschneutral institution och den centrala myndigheten för utveckling, framställning och förmedling av norsk

Läs mer »

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide
 • Christian Angell
 • Eurocredit AB
 • Dnb ASA

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00