Norsk-Svenska Handelskammaren

Norska Jernbanedirektoratet skall tillsammans med svenska Trafikverket se över möjligheterna med att förbättra tågutbudet mellan Oslo och Göteborg.

Pressrelease nr 130/22, 2022-11-09 från Norges regering

Det finns kapacitetsutmaningar på järnvägen mellan Oslo och Göteborg. Detta gör det svårt i arbetet med att förbättra trafiken för både person- och godstrafik på sträckan. Svenska Trafikverket har redan startat arbetet med att se över möjliga åtgärder och norska Jernbanedirektoratet kommer nu starta ett samarbete med sina svenska kollegor om detta. Vi vill att fler resande och mer gods skall transporteras grönt över gränsen,  säger Norges  samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Norrmän gränshandlade för 9,3 miljarder 2023

2023 uppgick norrmännens gränshandel i Sverige till 9,3 miljarder kronor enligt SSB (Statistisk Sentralbyrå) som är en branschneutral institution och den centrala myndigheten för utveckling, framställning och förmedling av norsk

Läs mer »

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Metaforce AB
 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide
 • Christian Angell
 • Eurocredit AB

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00