Norsk-Svenska Handelskammaren

SSE MBA NSHK-stipendiat utsedd

Hilde Rostad har tilldelats SSE MBA NSHK-stipendiet 2021. Stipendiet tilldelas nästa generations ledare för att stärka norsk och svensk industri.

Hilde Rostad bor i Oslo och är Director Digitalization of Financial Services på OBOS. Hon har en magisterexamen i juridik från University of Bergen.

”Detta stipendium kommer att ge mig möjlighet att utveckla min expertis inom ledarskap, innovation, internationella relationer och inte minst hållbarhet. Under ett och ett halvt år, vid sidan av mitt arbete, kommer jag att få möjlighet att bygga nya färdigheter och utveckla mitt nätverk med andra ledare från över hela världen. Nu ser jag fram emot att dyka in i ämnet jag älskar så passionerat – ledarskap! ” säger en glad Hilde Rostad.

”Det var med stor glädje och tacksamhet som jag fick veta att jag hade valts ut för detta stipendium. Ett särskilt tack till juryn i Norsk-Svenska Handelskammaren för att de valde mig bland flera kandidater. Och inte minst till koncernledningen på OBOS som valde mig som sin kandidat för stipendiet, och för deras stöd och uppmuntran under processen, säger Hilde Rostad.

”Det faktum att SSE MBA Executive Format 2021 införlivar hållbarhet i alla ämnen är en av de saker som gör att jag särskilt ser fram emot att börja denna utbildning. Att få möjlighet att nätverka med ledare från hela världen är otroligt spännande, och praktiskt tillvägagångssätt som Handelshögskolan i Stockholm föreslår, gör att jag kan använda kunskapen och insikten i mitt jobb på OBOS, säger Hilde Rostad.

”Vi är glada och stolta över att Hilde Rostad har tilldelats Norsk-Svenska Handelskammarens stipendium. Förutom att Hilde är en mycket bra representant för OBOS är stipendiet också en bekräftelse på att vårt strategiska fokus på talangutveckling lönar sig,” säger Morten Aagenæs, vice VD för OBOS. ”

När juryn tilldelade henne stipendiet citerade de följande:

Hilde identifieras av OBOS som en dedikerad, innovativ talang med starka ledaregenskaper, intresserad av teknik och har en passion för hållbarhet. Hilde är energisk, väl respekterad av sina kollegor och har potential att ta ledande befattningar i framtiden.

Vi tror att SSE MBA -programmet kommer att ge Hilde en solid grund i allmänt ledarskap och stödja henne i att förverkliga sin fulla potential i nuvarande och framtida ledarroller. Hon kommer också att bidra mycket till programmet och sina kollegor. I synnerhet kommer hon att vara en bra ambassadör för Handelshögskolan i Stockholm (SSE), OBOS och Norsk-Svenska Handelskammaren (NSHK).

Stipendiet bygger på ett partnerskap mellan NSHK och SSE, och syftet är att främja norsk-svenskt samarbete och höja kompetensnivåerna bland nästa generations ledare. Stipendiet täcker hela studieavgiften på 495 000 SEK för SSE MBA Executive Format program.

”Norge är en av Sveriges största handelspartners och vi hoppas att detta stipendium kommer att bidra till att ytterligare stärka vårt fantastiska samarbete”, säger Björn Rosengren, ordförande, Norsk-Svensk Handelskammaren.

Stipendiejuryn har bestått av Björn Rosengren, ordförande NSHK, Pål Jebsen, VD NSHK, Berit Salheim, chef för NSHK Talent Network och Karin Wiström, direktör SSE MBA, Handelshögskolan i Stockholm


För ytterligare information vänligen kontakta:  
Helena Bergelv, Program Advisor SSE MBA, Stockholm School of Economics, helena.bergelv@hhs.se, +46 70 994 21 84
Pål Jebsen, CEO, NSHK, pal.jebsen@nshk.se, +46-70 591 93 70

NSHK Stockholms årsmöte i EU-valets tecken

NSHK Stockholm genomförde sitt årsmöte planenligt 29 maj i Priority´s  nya lokaler. Årets tema var det kommande EU-valet där Torbjörn Sjöström, VD på Novus gav en uppdatering om opinionsläget i Sverige inför valet och där

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Intendia AB
 • GK
 • Metaforce AB
 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00