Norsk-Svenska Handelskammaren

LEDARSKAP I FÖRÄNDRING

NSHK och Svensk-norska samarbetsfonden lyckades genomföra den första programdagen av årets Talentnettverk den 23 september. Telenor, som värd, bjöd in till den första av fyra samlingar som normalt brukar äga rum i Stockholm och Oslo under året. De 28 deltagarna i NSHK Talentnettverk 2020 fick träffas digitalt denna gång p g a rådande omständigheter. Inledningen, ”Ledarskap i en värld av vacklande multilateralt handelssamarbete”, presenterades av direktör Per Niederbach, Innovasjon Norge och Lena Sellgren, chefsekonom på Business Sweden.

Därefter hälsade Karen Hilsen, VD Telenor Sverige välkommen. Thomas Stenberg, Global Learning & Development, berättade om ett koncept för ständigt lärande som Telenor tillhandahåller sina anställda. Inom ramen för temat tog också Ulrika Steg, CMO Business Segment Telenor Sweden, upp frågor om utmaningar och ledarskap i företaget.

Ett mål med programmet är att ge deltagarna stärkta professionella och personliga kontakter mellan kollegor i ledande norska och svenska företag och myndigheter. Programmet omfattar utvalda unga ledare, primärt i åldern 30-35 år. Deltagarna får också en väg in till handelskammarens övriga aktiviteter genom inbjudningar till möten och seminarier i Oslo, Stockholm och Göteborg.

Norrmän gränshandlade för 9,3 miljarder 2023

2023 uppgick norrmännens gränshandel i Sverige till 9,3 miljarder kronor enligt SSB (Statistisk Sentralbyrå) som är en branschneutral institution och den centrala myndigheten för utveckling, framställning och förmedling av norsk

Läs mer »

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide
 • Christian Angell
 • Eurocredit AB
 • Dnb ASA

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00