Norsk-Svenska Handelskammaren

Webinar om felles nordisk elektronisk ID

Tor Alvik, Fagdirektør i Difi vil gi oss en orientering om muligheten for å få på plass en felles nordisk elektronisk ID.

De nordiske og de baltiske landene er blant de mest digitaliserte og innovative i verden. Målet er å utnytte samarbeidet i Norden og Baltikum til å styrke disse konkurransefortrinnene ytterligere, og skape verdens mest digitalt integrerte region.

Den tekniske løsningen er testet og fungerer. Tjenester begynner å koble seg til. I dag kan nordmenn allerede logge seg inn på offentlige tjenester i Danmark gjennom norsk BankID. Studenter fra Estland kan logge seg direkte inn på Studentweb for å søke opptak til norske universiteter og høgskoler.

Fra Nordea vil Trond Inge Østbye, Head Digital Sales gi en orientering om hvor langt vi har kommet i Norge og Sverige. Hva er de største hinder og når kan vi forvente at nordmenn og svensker kan kommuniserer på tvers av landegrenser med sin personlige elektroniske ID

Tid: Torsdag 4.juni kl. 09:30 – 10:30

Sted: Webinar

Dersom du ønsker å delta på dette kan du melde deg på her:

Norrmän gränshandlade för 9,3 miljarder 2023

2023 uppgick norrmännens gränshandel i Sverige till 9,3 miljarder kronor enligt SSB (Statistisk Sentralbyrå) som är en branschneutral institution och den centrala myndigheten för utveckling, framställning och förmedling av norsk

Läs mer »

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide
 • Christian Angell
 • Eurocredit AB
 • Dnb ASA

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00