Norsk-Svenska Handelskammaren

NSHK Talentnettverk: OBOS inspirerade i Oslo

Den tredje samlingen i år för våra 25 unga ledare och deltagare i NSHK Talentnettverk ägde rum i Oslo den 25 och 26 september 2019. Programmet startade hos Ambassadör Kristian Bringéus i det nyrenoverade, vackra residenset där nu även Sveriges Ambassad har sina lokaler. Krister Bringéus presenterade ”Sverige och Norge i ett nøttesskall” och kvällen fortsatte med diskussioner och umgänge runt en god middag. Clarisse Aase Ovrum, Head of Membership OBOS – och en av årets talenter – gav en inledning till morgondagen genom att presentera OBOS medlemsverksamhet och samarbete med kulturinstitutioner i Norge.

OBOS tog dagen efter emot våra unga ledare på Den Norske Opera & Ballett och bjöd på en mycket inspirerande och lärorik dag i en imponerande miljö. Temat för dagen var ”Ledelse og posisjonering når samfunnet er i endring”. OBOS koncernchef Daniel Kjørberg Siraj berättade för våra deltagare om OBOS som samfunnsaktør. Programmet leddes under hela dagen av HR-direktör Karin Svanevik Graff och Ingjerd Saelid Gilhus, rådgiver konsernsjef, och presentationer varvades med grupparbeten och diskussioner. Ämnen som togs upp var bland annat om ”Bedrifter som viktige samfunnsaktører” och ”Urbanisering, hvordan påvirker dette virksomheter i ulike bransjer og markeder?”. Våra deltagare fick också lyssna på chefsekonom Sissel Monsvold, som informerade om urbaniseringstrenderna i Norge och Sverige.

Under lunchen gavs en uppskattad guidning av Den Norske Opera & Ballett.

Över hela Norge – och i Sverige
Norska OBOS är en medlemsägd organisation med säte i Oslo. Koncernen har verksamhet i både Norge, Sverige och Danmark. Under 2016 levererade OBOS 4500 bostäder i Norden. OBOS ägs idag av mer än 435 000 medlemmar, de flesta från Oslo-området. För de flesta medlemmarna är det förköpsrätten som upplevs som den största fördelen. OBOS medlemmar har förköpsrätt på över 90 000 bostäder över hela Norge.

Norrmän gränshandlade för 9,3 miljarder 2023

2023 uppgick norrmännens gränshandel i Sverige till 9,3 miljarder kronor enligt SSB (Statistisk Sentralbyrå) som är en branschneutral institution och den centrala myndigheten för utveckling, framställning och förmedling av norsk

Läs mer »

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide
 • Christian Angell
 • Eurocredit AB
 • Dnb ASA

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00