Norsk-Svenska Handelskammaren

Bostadspolitik – vad kan Sverige lära av Norge?

 Trots att bostadspolitiken inte tog så stor plats i den gångna valrörelsen, är ämnet kanske mer relevant än någonsin. Sverige står inför stora utmaningar, och mycket behöver göras för att få till en hållbar och heltäckande bostadspolitik. Fungerar den ”svenska modellen”, eller kan vi söka inspiration utomlands, exempelvis i Norge? Välkommen till en kväll på Norges Ambassad i bostadspolitikens tecken, för en mångfacetterad analys av frågan med efterföljande paneldiskussion.

Paneldiskussionen modereras av Mikael Stabo, advokat i fastighetsbranschen, Advokatfirman Lindahl, och styrelseledamot Norsk-Svenska Handelskammaren. Efter diskussionen följer mingel med vin och tilltugg.

Datum: Onsdagen den 7 november 2018
Tid: Kl 17:00 – 19:30 inklusive mingel
Plats: Norges ambassad, Skarpögatan 4, Stockholm

Presentation av talarna:
Lennart Weiss
Lennart Weiss är socialdemokratisk debattör och bostadspolitisk expert och är en av initiativtagarna till debattforumet ”bostadspolitik.se”. Han är sedan 2012 kommersiell direktör för den svenska verksamheten på Veidekke.

Andreas Wallström
Andreas Wallström är ekonom och chefsanalytiker på Nordea och tidigare kansliråd vid Finansdepartementets budgetavdelning.

Cecilie Tenfjord-Toftby
Cecilie Tenfjord-Toftby är riksdagsledamot (M) i Civilutskottet där hon arbetar med bostads- och vattenfrågor. Ledamot i Nordiska Rådet. Tidigare energipolitisk talesperson för Moderaterna i energifrågor. Ordförande i Svensk-Norska parlamentarikerföreningen i Riksdagen. Född och uppvuxen i Norge.  

Kvällens program
17.00 Registrering
17.20 Välkommen; Ambassadör Christian Syse
17.25 Inledning; Björn Rosengren, ordförande Norsk-Svenska Handelskammaren
17.30 Paneldebatt och Q&A under ledning av Mikael Stabo, Advokatfirman Lindahl med Lennart Weiss, Veidekke, Andreas Wallström, Nordea och Cecilie Tenfjord-Toftby, Riksdagen.
18.30  Mingel med vin och tilltugg
19.30 Avslut

Välkomna!

Norrmän gränshandlade för 9,3 miljarder 2023

2023 uppgick norrmännens gränshandel i Sverige till 9,3 miljarder kronor enligt SSB (Statistisk Sentralbyrå) som är en branschneutral institution och den centrala myndigheten för utveckling, framställning och förmedling av norsk

Läs mer »

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide
 • Christian Angell
 • Eurocredit AB
 • Dnb ASA

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00