Norsk-Svenska Handelskammaren

Eftervalsanalys med Vidar Helgesen, Mikael Odenberg och Tommy Möller

Efter det svenska valet den 9 september 2018 bjuder Norsk-Svenska Handelskammaren in det f d norska statsrådet Vidar Helgesen, f d försvarsminister Mikael Odenberg och professor Tommy Möller för en uppföljning och analys. De kommer ge oss kommentarer till utfall och vilka konsekvenser detta kan få för Norge.

Frågestunden modereras av Björn Rosengren, ordförande Norsk-Svenska Handelskammaren.
Efter diskussionen följer mingel med vin och tilltugg.

Datum: Måndagen den 17 september 2018
Tid: Kl 17:00 – 19:30 inklusive mingel
Plats: Norges ambassad, Skarpögatan 4, Stockholm – Se karta


Kvällens program

17.00 Registrering
17.20 Välkommen; Ambassadör Christian Syse
17.25 Inledning; Björn Rosengren, ordförande Norsk-Svenska Handelskammaren
17.30 Vidar Helgesen
17.40 Mikael Odenberg
17.50 Tommy Möller
18.00 Q&A under ledning av Björn Rosengren

18.30 Utdelning av SSE MBA NSHK stipendiet 2019; Björn Rosengren och Karin Wiström,
           Director SSE MBA Handelshögskolan Stockholm

18.45 Mingel med vin och tilltugg
19.30 Avslut​

Presentation av talarna:

Vidar Helgesen
Vidar Helgesen var Norges klima- og miljøminister 2015-18 og EØS- og EU-minister og statsråd ved Statsministerens kontor 2013-15. Han er jurist og var generalsekretær i International Institute for Democracy and Electoral Assistance, IDEA, i Stockholm 2006-13.

Mikael Odenberg
Mikael Ingmarsson Odenberg är en svensk politiker (moderat) och ämbetsman. Han var tidigare bland annat riksdagsledamot och blev sedan försvarsminister 2006–2007. Efter det arbetade Odenberg som generaldirektör och chef för Svenska Kraftnät. Den 24 november 2016 utnämndes Odenberg till ordförande för Karolinska institutets styrelse.

Tommy Möller
Tommy Möller är svensk professor i statsvetenskap vid Stockholms Universitet. I sin forskning har han fokuserat på svenska politiska partier, politiskt ledarskap och svensk politisk historia. Han har bland annat publicerat böckerna Politiskt ledarskap (2009), Svensk politisk historia: Strid och samverkan under 200 år (2007), som används vid flera svenska högskolor.

– Anmälan kan göras via inbjudan eller till berit.salheim@nshk.se.

Välkomna!

Norrmän gränshandlade för 9,3 miljarder 2023

2023 uppgick norrmännens gränshandel i Sverige till 9,3 miljarder kronor enligt SSB (Statistisk Sentralbyrå) som är en branschneutral institution och den centrala myndigheten för utveckling, framställning och förmedling av norsk

Läs mer »

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide
 • Christian Angell
 • Eurocredit AB
 • Dnb ASA

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00