Norsk-Svenska Handelskammaren

Inspirerande bidrag från Talentnettverket 2017 års deltagare

Under en mycket trevligt kväll så träffades deltagarna i Talentnettverket 2017 för att presentera sina grupparbeten med tema, ”Synergi över kölen” inför vår jury bestående av Björn Rosengren, ordförande i Norsk-Svenska Handelskammaren Stockholm, Janne Log, vice ordförande i Svensk-norska samarbetsfonden och Harald Norvik, ordförande i NSHK Oslo. Det var talenternas sista samling för året som sedan avslutades med en heldags program hos Bonnier Books i Stockholm.

Alla bidrag var fantastiskt inspirerande men en vinnare skulle utses av juryn – och det blev förslaget om en mobilapp för rådgivning kring gränsöverskridande verksamhet. Se presentationerna nedan.

Vinnargruppen bestod av Emil Pettersson, Västsvenska Handelskammaren,Anders Teodorsen, Veidekke Eiendom Oslo och Stine Östnes, SEB Oslo, Wilhelm Jonsson, Swedbank Oslo och Malin Nygren SAS Sverige, är inte med på bilden). Vinnande bidrag;  ”Grensehjälpen”

Grupp 1 – Arjen Diljen, Nordic Choice Hotels Stockholm, Caroline Ryding-Berg, Switch Nordic Green Stockholm, Kaja B., Handelsbanken Oslo och David Palmér, DNB Bank. Deras bidrag; ”Att nyttja Talentnettverket för att stärka norsk-svenska relationer”. Grupp 2 – Linnea Malmberg, SAS Sverige, Jessica Soleiman, Nordea Stockholm, Erik Galleberg Överby, Handelsbanken Oslo och Johan Bengtsson, F⌀yen Advokatfirma Stockholm – tillsammans med juryn. Deras bidrag var; ”HUB NORTH – the next cool cross industry hub that will fuel the Nordic engine and bring innovation to the next level!”

    Grupp 4 – Gabriel Lundström SEB, Kristina Zaytseva, Swedbank, Trine Rein, Telia Norge – tillsammans med juryn. (Arne Jörund Haugland, Statkraft Oslo och Bonnie Sjöblom, f d Business Sweden, nu Accenture, är inte med på bilden.) Deras bidrag var; ”NSHK Investerarforum – Platsen där etablerade företag möter framtidens näringsliv”.  

    Grupp 5 -Tina Holma, Veidekke Entreprenad Stockholm, Therese Warghagen, DNB Bank Stockholm, Elin Marie Hellum, Utenriksdepartementet Oslo och Jon Öivind Vold, Saab Technologies Norway (Mads Werner Olsen, Nordic Choice Hotels Oslo och Claes Kjelldorff, Adlibris Stockholm är inte med på bilden) – tillsammans med juryn. Deras bidrag; ”Ökt bevissthet og kunnskap om det norsk-svenske handelsforholdet”.

Samlingen ägde rum hos Michaël Berglund AB som också delade ut ett speciellt pris i samarbete med NSHK med temat ”Rätt ledare för enbättre värld”. Där röstade deltagarna själva fram den i gruppen som bidragit mest för att utveckla samarbetsandan. Björn Rosengren, Truls H⌀yeraal, Michaël Berglund AB och Berit Salheim, VD Norsk-Svenska Handelskammaren kunde gratulera Bonnie Sjöblom, f d Business Sweden (nu Accenture) som vann en tredagars-kurs i professionellt styrelsearbete.

Med anledning av vårt samarbete med Handelshögskolan så informerade Helena Bergelv, Program Advisor and Admissions, Handelshögskolan i Stockholm, om SSE MBA NSHK Scholarship 2018. 2017 års stipendiat Anders Oppeb⌀en, Senior Profit Manager Business Operations, Nordic Choice Hotels, berättade om sina intressanta erfarenheter under året.

Norrmän gränshandlade för 9,3 miljarder 2023

2023 uppgick norrmännens gränshandel i Sverige till 9,3 miljarder kronor enligt SSB (Statistisk Sentralbyrå) som är en branschneutral institution och den centrala myndigheten för utveckling, framställning och förmedling av norsk

Läs mer »

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide
 • Christian Angell
 • Eurocredit AB
 • Dnb ASA

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00