Avdelning: NSHK generell

Årets kull består av 34 deltagare och de första dagarna bubblade av engagemang, nyfikenhet och vilja att utvecklas i sitt ledarskap. Årets första samling ägde rum på Voksenåsen i Oslo i regi av Svensk Norska Samarbetsfonden dag ett och Business Sweden och Innovation Norway för dag två. 

Under den första dagen fick deltagarna information och kunskap kring programmet från NSHK, Fonden men också från tidigare deltagare som berättade om sina erfarenheter kring att vara del av nätverket. Kai Eide och Marianne Høybakk Thina Saltvedt, Chief Analyst på Nordea höll ett föredrag kring ” Energisikkerhet, klimakrise eller industribygging – hva er viktigst?” som skapade massa engagemang och många ”aha”. Det fanns också under dagarna flera pass kring ledarskap och med fokus på ”ledarskap i förändring” som programledare Emelie höll i. Ledarskap i förändring är också den röda tråden i programmet för 2023. 

Under dag två bjöd Business Sweden och Innovasjon Norge på ett case kring den nordiska batterimarknaden där deltagarna fick vara aktiva och arbeta tillsammans och presentera sina case. Vi fick också lyssna till Emre Gürler (Culture (DE&I) & Internal Communication Manager, Business Sweden) ”Hur leder man inklusivt över landgränser?” och tänka till kring vårt eget ledarskap och hur inkluderande det är.  I en paneldebatt mellan John Turesson (Country Manager, SEB), Lena Sellgren (Chief Economist, Business Sweden) och Eva Camerer, (EVP Strategy, Communication, Marketing and Sustainability, Innovasjon Norge) redde vi också gemensamt, tillsammans med deltagarna, ut ”Vad som behövs för att vara en bra ledare och hur leder vi hållbart framåt”? Här fanns det många perspektiv, vinklingar och massa kunskap och erfarenheter från panelen och deltagarna. 

Under dagarna fanns också ett stort fokus på nätverket och därmed att deltagarna skulle lära känna varandra. Detta är första samlingen av fyra fysiska under året där nästa steg för gänget är en digital workshop kring ledarskap för att bygga på med verktyg för deras utveckling. Vi ser med spänning fram emot att följa Talentnettverket 2023 och deras personliga och gemensamma utveckling.