Avdelning: Stockholm

Norsk-Svenska Handelskammaren bjöd i januari in sina medlemmar till ett unikt möte med Karin Wanngård, Stockholms finansborgarråd, och hennes motsvarighet i Oslo, Raymond Johansen, byrådsleder i Oslo kommun. På mötet diskuterades tillväxtmöjligheter och utmaningar i huvudstadsregionerna och förutsättningarna för handel mellan de två länderna. Deltog gjorde också flera företagare från de respektive städerna. Det blev en mycket lyckad diskussion som hölls på den svenska Ambassadören Axel Wernhoffs residens i Oslo.

img_1604

”Stockholm och Oslo, Sverige och Norge borde marknadsföra sig tillsammans internationellt!” @KWanngrd

Finansborgarråd @KWanngrd tacker SKAM för tidernas Norgereklam i Stockholm – The Capital of Scandinavia.

Fullt svenskt residens när NSHKs medlemmar möter Raymond Johansen och Karin Wanngård. @SwedeninNO

NSHK:s medlemmar utmanar @RaymondJohansen och @KWanngrd i en öppen diskussion. @SwedeninNO

Per Rosenqvist @Statkraft – 40 av 200 framtida serverhallar i Europa kan ligga i Norden. Men det kräver samarbete på alla nivåer!

Med norska pengar blev @Nordic_Choice byggt – nu skapas de största värdena i Sverige! Pär Augustsson som hotellverksamheten i Norge och Sverige.

Vad gör @HandelsbankenNO? Öppnar kontor, andra lägger ner – en nischbank, satsar på det bästa för de flesta. ”Vi tycker inte om risker!”

Vad kan Oslo och Stockholm lära av varandra?  @RaymondJohansen inspireras av Stockholms startupmiljö. @SUP_46 @stingsthlm @SISP

Vi står inför vår största genombrottsteknologi – digitaliseringen. Björn Rosengren, NSHK Stockholm, avslutar mötet hos #SwedeninNO