Avdelning: Stockholm

Vad vet svenskarna om Norge? Och vad vet norrmännen om Sverige?

Välkommen till årets sista frukostmöte, torsdagen den 5 december 09:00-10:30, som arrangeras i samarbete med Kgl. Norsk Ambassade.

Ambassadör Christian Syse presenterar senaste Novus undersökningarna som har genomförts både i Norge och Sverige. Kom och få svar på hur våra två länder uppfattas som handelspartner, vilket land är bäst på innovation, vilka samhällsfrågor som uppfattas som viktigast och vilka namn som har störst genomslag på kulturområdet, mm mm.

Det är fjärde gången denna undersökning genomförs, där svenska allmänhetens kunskap om de norsk-svenska handelsrelationerna samt ett antal kunskapsfrågor relaterade till Norge mäts. För första gång har samma undersökning genomförts i Norge och vi kan jämföra resultaten, tack vara samarbete med Svenska Ambassaden i Oslo. Referenser till tidigare undersökningar finns i rapporten.

Bildtext © Copyright Monkberry AS

Efter presentationen förs ett samtal mellan Norsk-Svenska Handelskammarens ordförande Björn Rosengren och journalist Fredrik Skavlan, och öppnar för frågor och diskussion.

Plats: Norges Ambassad, Skarpögatan 4, Stockholm
Datum: Torsdagen den 5 december 2019
Tid: 09:00:10:30

Varmt välkommen!