Avdelning: Stockholm

Den tredje samlingen i år för våra 25 unga ledare och deltagare i NSHK Talentnettverk ägde rum i Oslo den 25 och 26 september 2019. Programmet startade hos Ambassadör Kristian Bringéus i det nyrenoverade, vackra residenset där nu även Sveriges Ambassad har sina lokaler. Krister Bringéus presenterade ”Sverige och Norge i ett nøttesskall” och kvällen fortsatte med diskussioner och umgänge runt en god middag. Clarisse Aase Ovrum, Head of Membership OBOS – och en av årets talenter – gav en inledning till morgondagen genom att presentera OBOS medlemsverksamhet och samarbete med kulturinstitutioner i Norge.

OBOS tog dagen efter emot våra unga ledare på Den Norske Opera & Ballett och bjöd på en mycket inspirerande och lärorik dag i en imponerande miljö. Temat för dagen var ”Ledelse og posisjonering når samfunnet er i endring”. OBOS koncernchef Daniel Kjørberg Siraj berättade för våra deltagare om OBOS som samfunnsaktør. Programmet leddes under hela dagen av HR-direktör Karin Svanevik Graff och Ingjerd Saelid Gilhus, rådgiver konsernsjef, och presentationer varvades med grupparbeten och diskussioner. Ämnen som togs upp var bland annat om ”Bedrifter som viktige samfunnsaktører” och ”Urbanisering, hvordan påvirker dette virksomheter i ulike bransjer og markeder?”. Våra deltagare fick också lyssna på chefsekonom Sissel Monsvold, som informerade om urbaniseringstrenderna i Norge och Sverige.

Under lunchen gavs en uppskattad guidning av Den Norske Opera & Ballett.

Över hela Norge – och i Sverige
Norska OBOS är en medlemsägd organisation med säte i Oslo. Koncernen har verksamhet i både Norge, Sverige och Danmark. Under 2016 levererade OBOS 4500 bostäder i Norden. OBOS ägs idag av mer än 435 000 medlemmar, de flesta från Oslo-området. För de flesta medlemmarna är det förköpsrätten som upplevs som den största fördelen. OBOS medlemmar har förköpsrätt på över 90 000 bostäder över hela Norge.