qqq
 Avdelning:

Dato: 8 december, 2022
Tid: 16:00 - 18:30

Vilka utmaningar får detta för näringslivet i våra två länder?

 

NATO´s generalsekreterare Jens Stoltenberg mottar Sveriges NATO ansökan av av ambassadör Axel Wernhoff . (Foto :Johanna Geron/Pool via AP)

 

Sverige och Finlands förhandlingar om fullvärdigt medlemskap är inne i sitt slutskede. Vilka konsekvenser får Sveriges medlemskap för det militära samarbetet i Norden i framtiden?  Vilka möjligheter finns för näringslivet i Norge och Sverige för utvecklat samarbete?

Vi har lyckats samla tre av de mest kunskapsrika personer på området till paneldebatt, med efterföljande mingel.

Debatten leds av handelskammarens ordförande, Björn Rosengren.

 

HÅKAN BUSKHE

 

 

Håkan Buskhe är civilingenjör och teknisk licentiat från Chalmers tekniska högskola. Håkan har tidigare innehaft ett antal ledande befattningar inom industrin, däribland som vd i E.ON Nordic AB och senast i Saab AB.

Buskhe är numera VD för FAM AB – ett privat ägarbolag som förvaltar sina tillgångar genom att vara en aktiv ägare i olika bolag med en långsiktig ägarhorisont. FAM ägs av de tre största Wallenbergstiftelserna

Tillsammans med en rad andra experter från både myndigheter och näringsliv har Håkan Buskhe lett arbetet med att undersöka  hur andra länder arbetar med cybersäkerhet.  IVA – rapporten  ”Cybersäkerhet för ökat konkurrenskraft” har nyligen publicerats.  Projektet leds av en styrgrupp med Håkan Buskhe som ordförande.

 

AXEL WERNHOFF

 

Axel Wernhoff, sedan 2018 chef för Sveriges delegation vid NATO i Bryssel och mycket central i förhandlingarna.

Innan placeringen vid NATO var Wernhoff svensk ambassadör i Norge (2014-2018).

Wernhoff har en lång diplomatisk karriär bakom sig  och har tjänstegjort på ambassaderna i Kuala Lumpur och Wien. Han har varit biträdande chef för UD´s enhet för Europeiska Unionen och generalkonsul i Jersulalem.

 

KAI EIDE

Kai Eide, är rådgivare och styreleder i Norsk-svensk Handelskammer i Oslo.

Han har också en lång diplomatisk karriär, med internationell säkerhetspolitik och krishantering som arbetsfält, i tjänster för Norge, FN och NATO.

Eide var Norges ambassadör i Sverige (2014-2017) ministerråd ved Norges delegation till NATO 1991-1993 och Norges Ambassadör till NATO 2002-2008.

Rådgivare och ställföreträdare för FN-fredsmäklare Thorvald Stoltenberg i det tidigare Jugoslavien 1993–1995, ledare för FN:s operation i Bosnien och Hercegovina 1997–1998, Norges ambassadör till OSSE i Wien 1998–2002. Han var FN:s specialutsände i Afghanistan från 7 mars 2008 1 mars 2010. Eide var även FN:s specialutsände i Kosovo för dåvarande generalsekreterare Kofi Annan 2004 och 2005.

 

Var: SEB, Kungsträdgården 8

När: Torsdagen 8 december , kl 16:00-18:30
Vi garanterar en spännande orienteringar med efterföljande diskussion och enklare servering.

Anmäl dig nedan.

Först till kvarn.  Antal deltagare är begränsat.

 

 

Registrering

Vill du anmäla fler än en person?
Vi behöver namn och uppgifter för samtliga deltagare. Därför ber vi dig antingen dela länken till detta formulär med övriga deltagare eller fylla i och skicka formuläret en gång per person.
Tack för ditt tålamod och varmt välkommen!

Bokningen är stängd för detta evenemang.