qqq
 Avdelning:

Datum: 9 december, 2021
Tid: 17:00 - 18:30

FN:s klimattoppmöte COP26 i Glasgow är över och dammet har lagt sig efter tuffa förhandlingar. Mötets huvudsakliga framgångar blev att länder uppmuntras skärpa sina klimatmål redan nästa år, att stödet för klimatanpassning ska fördubblas till 2025 och att fossila bränslens roll i klimatomställningen för första gången omnämns.

Både inför och under mötet har mycket kretsat kring behovet av ökad ambition inom det globala klimatarbetet, och gapet mellan ländernas nuvarande åtaganden och Parisavtalets 1,5-gradersmål.

Företag kämpar i det dagliga får att leva upp till nya målen och anpassa sin verksamhet till en ny verklighet.

Ett sådant företag är Wallenius Marine som är en del av vår medlem Soya Group. De har grundläggande värden som pionjäranda, långsiktighet, kvalitét och ansvarsfullhet som genomsyrar hela verksamheten.

Välkommen till vårt medlemsmöte, Torsdagen den 9 december kl 17.00, då vi får besök av Per Tunell, VP, Hållbarhet och affärsutveckling från Soya Group som kommer berätta hur gruppen arbetar med miljöutmaningarna från idé till handling.

I presentationen får vi spännande insyn i hur gruppen arbetar med banbrytande design och planerna om byggande av OceanBird i samarbete med bl.a. Kungliga Tekniska Högskolan.  Ett seglande transportfartyg som reducerar utsläppen med över 90 procent i jämförelse med de mest energieffektiva fartyg som går på haven idag.

Hur rederiet reducerar bränsleförbrukning med över 40 000 ton tack vara effektiv digitalisering, hur man förhindrar spridning av invasiva mikroorganismer som släpps ut med ballastvattnet till investeringar i sofistikerat robotsystem för rengöring av fartygens undervattenskropp.

Vi garanterar en spännande timme på ambassaden. Efter presentationen följer en diskussion och enklare servering.
Anmäl dig via anmälningsfunktionen nedan. Först till kvarn.  Antal deltagare är begränsat.

Var: Kgl. Norsk Ambassade, Residensen, Skarpögatan 4, Stockholm
När: Torsdagen den 9 december 2021, kl 17:00-18:30 

Anmälan

Vill du anmäla fler än en person?
Vi behöver namn och uppgifter för samtliga deltagare. Därför ber vi dig antingen dela länken till detta formulär med övriga deltagare eller fylla i och skicka formuläret en gång per person.
Tack för ditt tålamod och varmt välkommen!

Bokningen är stängd för detta evenemang.