Norsk-Svenska Handelskammaren

Gemensamt nordiskt elektroniskt ID

Tor Alvik, teknisk direktör, Digital strategi och samordning på Norwegian Digitalisation Agency – Difi – kommer att informera oss om möjligheten att få på plats ett gemensamt nordiskt elektroniskt ID.

De nordiska och baltiska länderna är bland de mest digitaliserade och innovativa i världen. Målet är att utnyttja samarbetet i de nordiska och baltiska länderna för att ytterligare stärka dessa konkurrensfördelar och skapa världens mest digitalt integrerade region.

Den tekniska lösningen är testad och fungerar. Idag kan norrmän redan logga in på offentliga tjänster i Danmark genom norskt BankID. Studenter från Estland kan logga in direkt på Studentweb för att ansöka om antagning till norska universitet och högskolor.

Från Nordea kommer Trond Inge Østbye, Head Digital Sales, att ge en översikt om hur långt vi har kommit i Norge och Sverige. Vilka är de största hindren och när kan vi förvänta oss att norrmän och svenskar kan kommunicera över gränsen med sin personliga elektroniska ID

Datum: Torsdagen den 4 juni 2020
Tid: Kl 09:30 – 10:30
Plats: Webinar

Om du vill delta i detta vänligen registrera dig här:

https://attendee.gotowebinar.com/register/4479007257649998608

Norrmän gränshandlade för 9,3 miljarder 2023

2023 uppgick norrmännens gränshandel i Sverige till 9,3 miljarder kronor enligt SSB (Statistisk Sentralbyrå) som är en branschneutral institution och den centrala myndigheten för utveckling, framställning och förmedling av norsk

Läs mer »

1 år med Talentnettverket

Deltagarna i Talentnettverket 2023 har nu utvecklat relationer, kunskap och lärande under ett års tid. Det sker någonting alldeles speciellt när 30-talet talanger från vitt olika branscher möts, delar kunskap

Läs mer »

Följ vårt nyhetsbrev

Våra nyaste medlemmar

 • Vidar Gundersen
 • FG Sweden AB
 • Reitan Retail AS
 • Fonus as
 • Color Line AS
 • Heidelberg materials
 • Kongsberg Defence & Aerospace AS
 • BAE Systems Hagglunds AB
 • Folketrygdfondet
 • Bjarte Eide
 • Christian Angell
 • Eurocredit AB
 • Dnb ASA

Kontakta oss

Oslo | John Creed

john@nshk.no
+47 92 89 74 25

Stockholm | Pål M. Jebsen

pal.jebsen@nshk.se
+46 705 91 93 70

Göteborg | Patrick Strömsnes

info@nshkgoteborg.se
+46 730 29 88 00